25-05-10

Weekendje aan zee: hotels in Blankenberge

 

Op hotel in Blankenberge

blankenberge7

Wie logeert er niet graag in een kuststad vol bruisende energie, een fascinerende omgeving voor jonge families met kinderen die zich niet graag vervelen? Dan moet je zeker eens een weekend of langer in een hotel Blankenberge centrum overwegen! Naast een haast eindeloze reeks van ontspanningsmogelijkheden biedt de Parel aan de Kust gigantisch veel mogelijkheden voor shopliefhebbers, fijnproevers en aanhangers van eigentijds amusement.

Als er één plaats aan de kust is die werkelijk iedereen weet te charmeren, dan is het vast en zeker Blankenberge! Geen enkele andere badplaats brengt zoveel mensen op de been, of het nu dagjestoeristen betreft of mensen die een weekend of langer in een hotel Blankenberge verblijven, het aantal toeristen in Blankenberge blijft jaar na jaar stijgen! Logeren in een betaalbaar hotel Blankenberge staat dan ook gelijk aan logeren in een badplaats met een ontzettend grote toeristische gezelligheid. Vooral de vele kronkelende straatjes en de boulevard blijken hierbij bijzonder aantrekkelijk. Aan het einde van de enige Belgische zeepier, ligt bovendien het Aquarama, waar je een grote collectie schelpen, vissen, mineralen en fossielen kunt gaan aanschouwen, of zelfs afdalen tot 30 meter onder de zeespiegel om daar de flora en fauna van de Noordzee te bewonderen...

Een weekend of hele zomer in een goedkoop hotel in Blankenberge centrum is dan ook een perfecte garantie voor een erg uiteenlopend, fascinerend en relaxerend verblijf aan de kust! Ikzelf ga bijna iedere zomer richting een Blankenberge hotel en telkens weer wordt ik verrast door de charmes van deze prachtige badstad!!

Blankenberge, Blankenberge, parel aan de kust

blankenberge8

De meeste toeristen willen hun vakantie doorbrengen in hotel in Blankenberge, omdat Blankenberge is een zeer interessante en prachtige stad van België. Blankenberge is ook een zeer mooie badplaats aan de Belgische kust. Toeristen die genoten overnachten in Blankenberge te zeggen over de stad, dat is Blankenberge een stad die ook zeer bekend om zijn brede zandstranden waar de bezoekers van Blankenberge kan genieten en ontspannen. Afgezien van het zandstrand, Blankenberge is ook bekend om zijn 350 meter lange pier, die werd gebouwd in 1933. De meeste toeristen willen hun vakantie doorbrengen in uw Blankenberge hotel, omdat in deze stad van België, maar kan genieten van de beroemde toeristische attracties, musea, monumenten, parken, tuinen en stijlvolle restaurant dat heerlijke eten en de verscheidenheid aan gerechten serveert.

Onder het genot van weekendje Blankenberge moet u ook genieten van de beroemde festivals die de carnavalsoptocht, twee dagen marcheren evenement en Flower Parade, die vieren elke omvat laatste zondag van augustus. Algemeen kunnen we zeggen dat Blankenberge is een zeer mooie badplaats aan de Belgische kust en je moet als je echt wilt uw vakantie onvergetelijk te maken in hotels Blankenberge.

Na je verblijf aan de Belgische Kust op hotel in Blankenberge en je hebt genoten van de vele troeven van deze badstad, de zon, de zee en het strand, ben je misschien in gedachten al bij je volgende reisje? Waarom niet eens een echte citytrip, een weekendje weg op hotels Londen bijvoorbeeld?

 

20-04-09

Elders dan Blankenberge

 

Knokke_zwin

Wie na Blankenberge andere kuststeden wenst aan te doen zal zien dat dit heel makkelijk is. Zo kun je zowel Knokke, Nieuwpoort als De Panne binnen het uur bereiken, het eenvoudigst gebeurt dit natuurlijk met de kusttram, zo zie je ook nog eens wat en het is eens wat anders en vooral veel minder stresserend dan met de auto. Wie voor het exclusieve Knokke kiest moet weten dat er heel wat steengoede en nog steeds budgetvriendelijke hotels Knokke zijn. Van alle Knokke hotels heb ik er voorlopig maar ééntje bezocht, namelijk het Hotel St-Pol, ideaal gelegen binnen wandelafstand van het bos, het Zwin, de duinen en het centrum en naar ik heb gehoord een van de meest "all round" hotels Knokke.

 

nieuwpoort

Ook in Nieuwpoort waar ik vorige zomer logeerde kreeg ik zo'n "volledig" gevoel: het Hotel Ter Zilte is in vergelijking met andere hotels in Nieuwpoort een ideale vertrekplaats om én de stad én de stadsomgeving te ontdekken! Bovendien was het in de groene tuin van dit Nieuwpoort hotel heerlijk genieten bij een glaasje wijn en eens wat anders dan zand! Helemaal aan het westelijk uiteinde van de Kust tenslotte, logeerde ik een aantal jaar geleden eens een lang weekend in Hotel Maxim, een hotel De Panne, erg eigentijds ingericht en heel rustig gelegen, op nog geen 300 meter van het kilometerlange strand. Zalige dagen meegemaakt daar in dat De Panne hotel, naar ik heb vernomen een van de allerprettigste in de streek!